×

Yürüyen Kütüphaneciler

Van Valisi Münir Karaloğlu, 1 ay önce başlatılan ‘Van Kütüphaneleri Yürüyor’ kampanyası çerçevesinde merkez ve ilçelerde görevliler tarafından 5 bin kişinin ziyaret edilerek, kütüphanelere kayıtlarının yapıldığını söyledi.

Van İl Halk Kütüphanesi’nde görevli personel 1 ay önce ‘Van kütüphaneleri Yürüyor’ kampanyası çerçevesinde Vali Münir Karaloğlu’na verdikleri ödünç kitabı yeni kitapla değiştirdi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Kütüphane Müdürü Sami Sişecioğlu ve kampanyaya katılan personel Vali Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti. Şişecioğlu, kampanya hakkında Vali Karaloğlu’na kısa bir bilgi verdi. Kampanyanın çok iyi gittiğini ve bu kapsamda bakanlık tarafından kütüphane koleksiyonuna bırakılmak üzere 780 yeni çıkan kitabın gönderildiğini kaydeden Şişecioğlu, vatandaşların talepleri doğrultusunda da yeni kitaplar alacaklarını bildirdi.

‘Van kütüphaneleri Yürüyor’ kampanyasının başarılı bir şekilde gittiğini ifade eden Karaloğlu, bu çerçevede çaba gösteren personele teşekkür etti. Kampanya çerçevesinde merkez ve ilçelerde kapı kapı dolaşan personelin 5 bin kişiyi ziyaret ederek, kütüphaneye yeni kayıtlarının yapıldığını kaydeden Karaloğlu, 1 ay daha devam edecek kampanya süresince hedeflerinin 10 bin kişiye ulaşmak olduğunu bildirdi. Van’da başlatılan kampanyanın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayelerinde başlatılan ‘Türkiye Okuyor’ kampanyasının devamı olduğunu anımsatan Karaloğlu, şunları kaydetti. “Bizim arzumuz Türkiye okusun, vatandaşımız okusun istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde yürüyen ‘Türkiye Okuyor’ kampanyası var. O kampanyanın bir parçası olarak bu kampanyayı düşünmek lazım. Biz o kampanya çerçevesinde Van’da, ilçelerde, okullarda çeşitli etkinlikler yapmıştık. Şimdi de ‘Van kütüphaneleri Yürüyor’ kampanyası da bunun yeni bir adımıydı. 1 ay içinde personelimiz tarafından 2.700’ü il merkezinde, 2.300’ü ilçe merkezinde olmak üzere 5 bin vatandaşımızın evine, işyerine gidilerek kütüphaneye kayıtları yapıldı. Şuanda kampanyanın yarısındayız, arkadaşlar vatandaşa gitmeye devam edecek. Yine sokakta, yine vatandaşın evinde olacaklar” dedi.

Van İl Halk Kütüphanesi’ni daha aktif hale getirmek için çalışmalarının sürdüğünü de ifade eden Karaloğlu, “Hergün 250-300 çocuğumuzun kütüphanede bir şekilde kitapla, dersle ilgili olduğunu görürsünüz. Bu bizi sevindiriyor, mutlu ediyor. Şuanda biz çocuklara salon yetiştiremiyoruz. Yeni salonlar açıyoruz. Onlar da hemen doluyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Kitap okumayla ilgilenen gençlik bizi mutlu ediyor. Bu yolda yeni adımlarımızda olacak” diye konuştu.

Kütüphane personeli kampanya çerçevesinde 1 ay önce Can Dündar’ın ‘ANKA Kuşu’ isimli kitabını ödünç olarak verdikleri Vali Karaloğlu’na bu kez Eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk’un ‘Demokratik Yönetim Özgür Birey’ adlı kitabıyla değiştirdi. Karaloğlu, daha önce aldığı kitabın özeti ile ilgili de basın mensuplarına kısa bir özet yaptı. Karaloğlu “Sadece Erdal beyin hayatı değil, kitapta İnönü ailesi ve Cumhuriyetin kuruluşu ve kuruluş dönemindeki toplumsal yaşamda, Erdal beyin anlatımıyla görme şansımız oldu. Güzel bir kitaptı, inşallah bunu da keyifli bir şekilde okuyacağız” 

Kaynak: http://www.haberler.com/