×

Halk kütüphaneleri bölge semineri-Şanlıurfa

2011 yılında gerçekleştirilen Halk kütüphaneleri Bölge seminerinin ilki Şanlıurfa il halk kütüphanesinde gerçekleştirildi. Seminere Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdür yardımcısı Semra Atınç Şube Müdürü Gülnihal Küçük, Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal, Hacettepe üniversitesinden Prof Dr. Bülent Yılmaz, Prof Dr. Serap Kurbanoğlu, Goethe Enstitüsünden Enstitü kütüphane müdürü Nico Sandfuchs, çocuk kitapları yazarı Aytül Akal, Suzan Geridönmez ve 12 ilin kütüphane müdürü ve kütüphaneciler katıldı.

Seminer için ilimize gelen Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal, Kütüphaneciler ve Yayınlar Genel Müdür Yardımcısı Semra Atınç, çocuk kitapları yazarı Aytül Akal ve Tudem Yayınları Sorumlusu Aydın İleri İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız ve İl Halk Kütüphanesi Müdürü Halil İstemi’yle birlikte Şanlıurfa Valiliğini ziyaret ederek burada Vali Vekili Bahri Tiryaki ile görüştü. Görüşme sırasında konuklarına Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’ın okumaya verdiği önemden bahseden Tiryaki, Görüşme sonrasında ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek misafirlere ilimizi tanıtan eserler ve Şanlıurfa’ya özgü hediyeler takdim etti.

Türk Kütüphaneciler Derneği, Kültür Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ve Goethe Enstitüsü’nün birlikte düzenlediği bölge semineri; Günışığı Kitaplığı, Tudem Yayınları, İdeal Kültür Yayıncılık, İl Kültür Müdürlüğü ve İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü desteğinde gerçekleştirilecek. Bölge semineri 18,19 ve.20 Şubat 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Kaynak: http://www.sanliurfa.com/