×

Okul kütüphaneleri market desteğiyle yenileniyor

Tarafların hayata geçirdiği, ‘El Ele Verelim, Kütüphanelerimizi Yenileyelim’ projesi kapsamında Türkiye genelinde ihtiyacı olan okulların kütüphanelerini yenileyecek. Proje, ilköğretim okullarındaki çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefliyor. Bu çerçevede yılda 3 okulun kütüphanesi yeniden oluşturulacak, kütüphanesi olmayan okullar için özel kitaplık alanları kurulacak.

Proje çerçevesinde Demetevler İlköğretim Okulu’nda yenilenen kütüphanenin açılışına; Milli Eğitim İl Müdür Kamil Aydoğan, Makro Market Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Songör ile P&G Dış İlişkiler Direktörü Hayrünnisa Aligil katıldı.

Hayrünnisa Aligil, açılış töreninde yaptığı konuşmada, şirket olarak iyi bir kurumsal vatandaş olma çabalarını sürdürdüklerini söyledi. Bu amaç doğrultusunda projeleri değerlendirdiklerini ve sosyal sorumluluk projeleri içinde yer almaktan gurur duyduklarını ifade eden Aligil, “Öğrenciler, tatil sonrası okula döndüklerinde yenilenen kütüphaneleri ile eğitime başlayacak. Yarıyıl tatili dönüşünde yenilenen kütüphane ve yüzlerce yeni kitapla karşılaşacaklar. Onları sevindirecek bu sürprizimizle, çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırarak, minik adımlarla büyük işler başarmayı hedefliyoruz.” dedi.

Proje ortağı Makro Market Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Songör de böyle bir projenin altına imza atmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. “Eğer dünyanın daha iyi bir yer olmasını istiyorsak, daha rahat çalışabileceğimiz, daha huzurlu yaşayabileceğimiz bir ortam istiyorsak hem bireysel hem de kurumsal olarak sorumluluklarımız olduğunu unutmamalıyız” diyen Songör, projeyi de bu kapsamda değerlendirdiklerini kaydetti.

Kaynak: http://samanyoluhaber.com