×

Erzurum İl Halk Kütüphanesi rekor kırdı

Erzurum İl Halk Kütüphanesi, okuyucu sayısında rekora doğru koşuyor. Okuma salonları ve internet imkanı bulunan bilgisayar laboratuarları sayesinde her yaştan ve her kesimden insanın akın ettiği İl Halk Kütüphanesi’nde yıllık okuyucu sayısı da artışa geçti. 2010 yılında sadece İl Halk Kütüphanesi’nden faydalanan okuyucu sayısının 60 bini bulduğu bildirilirken, toplam 70 bin 603 kitabın bulunduğu kütüphanede, 5 bin 360 kişiye de ödünç kitap verildi.

58 Bin Okuyucuya Ulaştılar

Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren İl Halk Kütüphanesi’nin, yapılan güncelleme çalışmalarıyla, Erzurum’un bilgi bankası haline geldiğini söyleyen Kütüphane Müdürü Ayşin Kibrit, bilişim imkanlarından sonuna kadar faydalanan kütüphanenin, her yaştan ve her kesimden insana hizmet verdiğini kaydetti. “Kütüphanemiz, artık okul öncesi eğitim alan miniklere de hitap ediyor, üniversite son sınıfta okuyana da” diyen Kibrit, 2010 yılında kütüphanenin 58 bin 87 kişiye hizmet verdiğini bildirdi.

İl Halk Kütüphanesi’nin, vatandaşa ödünç kitap verme yöntemiyle de çalıştığına dikkati çeken Kibrit, “Kütüphanemize kayıtlı bin 500’ü aşkın üyemiz var ve bu üyelerimiz 15’er günlük periyotlar halinde bizden ödünç kitap alabiliyorlar. Bu yöntemle son bir yıl içerisinde ödünç verdiğimiz kitap sayısı 5 bin 360 adet olmuştur. Bu rakamlar il genelindeki kütüphanelerin tamamı için değil, sadece İl Halk Kütüphanesi’ne ait rakamlardır. Genele yayılacak olunursa, ilimizdeki tüm kütüphanelerden yıl içerisinde 200 bine yakın insan hizmet almıştır.” şeklinde konuştu.

Okul Öncesi Eğitim Birimi, Ilgi Görüyor

Öte yandan İl Hal Kütüphanesi bünyesinde geçen yılın Ekim ayında hizmete sokulan “Okul Öncesi Eğitim Birimi”nin de büyük ilgi gördüğünü kaydeden Kütüphane Müdürü Kibrit, “Okul öncesi birimimiz her hafta bir okuldan gelen minik öğrencilerimizi ağırlıyor. Okul öncesi eğitim alan miniklerimiz, bu birimdeki kitapların yanı sıra, oyun parkları ve diğer sosyal imkanlardan da istifade edebiliyorlar.” diye konuştu.

Okul Öncesi Birimi’ne şu ana kadar 500’e yakın öğrencinin gruplar halinde getirildiğini ifade eden Kibrit, çocukların kişisel ve zihinsel gelişiminde kitapların ve oyunun önemli bir yerinin bulunduğuna dikkati çekerek, “Kütüphanemizde okul öncesi çocuklarımız ücretsiz olarak boyama kalemleriyle kitap boyayabiliyor, diğer eğitim materyallerine de ücret vermeden el becerilerini geliştirebiliyor.” dedi.

Bir bilgi bankası haline dönüştürülen İl Halk Kütüphanesi’ne, her yaştan insanı beklediklerini sözlerine ekleyen Kibrit, “Tüm imkanlarımızı öğrenmeye ihtiyaç duyan herkes için seferber etmiş durumdayız.” şeklinde konuştu. 

Kaynak: http://www.erzurumgazetesi.com.tr