×

ODTÜ`lü öğrenciler köy okuluna kütüphane kurdu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) öğrencileri Samsat ilçesi Uzuntepe Köyü İlköğretim Okulu`nda bir kütüphane kurdu. ODTÜ Eğitim Topluluğu adına Uzay Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, İngilizce ve Fen Bilimleri gibi bölümlerden, Adıyaman ili Samsat ilçesi Uzuntepe Köyü İlköğretim Okulu`na gelen bir grup üniversite öğrencisi, beraberinde getirdikleri kitapları Uzuntepeli öğrencilerle birlikte raflara dizerek kitaplık oluşturdu.

Öğrenci topluluğu adına bir açıklama yapan Üniversite Öğrencisi Mutlu Hoca, köydeki öğrencilerle iyi bir iletişim kurduklarını ve köye gelmekten dolayı kendilerinin de mutlu olduklarını ifada etti. Hoca, üniversitedeki belli noktalara kutular koyarak, gönüllü arkadaşların bu kitaplara kitaplar bıraktıklarını ve bu kitapların ihtiyacı olan okullara götürerek kitaplıklar oluşturdukların söyledi. Uzuntepe İlköğretim Okulu Müdürü Ömer Aklayış ise yaptığı açıklamada üniversite öğrencilerini okullarında görmekten dolayı mutluluk duyduklarını kaydetti.

Alkayış, `ODTÜ`den bir grup öğrenci okulumuzu ziyaret ederek kitaplar hediye ettiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz ile üniversite öğrencileri arasında kurulan gönül köprüsü inanıyoruz ki, önümüzdeki günlerde daha geniş ve güzel sosyal faaliyetlerin düzenlenmesine vesile olacaktır. Okulumuz öğrencilerinin daha geniş düşünmeleri, ilerisi için ufuklarında değişik modellerin olması için böyle bir çalışmayı önemsiyoruz. Bu anlamda, daha değişik projelerimiz var. Okul idaresi, eğitimciler ve öğrenciler olarak eğitim ve öğretimi daha ileri seviyelere taşımak için bu projelerimizi uygulama çabası içerisinde olacağız.` dedi. 

Kaynak: http://www.tumgazeteler.com