×

4 Çocuk Annesi Kadının Kitap Okuma Sevgisi

Reyhanlı’da, Halk Kütüphanesi’nin en sadık üyelerinden 4 çocuk annesi bir kadın, haftada 3 farklı konuyu içeren kitap okuyarak, herkese örnek oluyor. Reyhanlı Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Havva Sökmez (46) adlı ev kadınının, 4 çocuğu bulunmasına rağmen, haftada 3 kez kütüphaneden aldığı farklı kitapları kendisi okuduğu gibi çocuklarına da okuttuğunu söyledi.

Tüm aile büyüklerinin bunu yapması gerektiğini belirten Bingöl, ‘Veliler, kitap okuyarak çocuklarına ve çevrelerine iyi örnek olmalı. Uzun yıllardır temposunu düşürmeden kütüphaneden kitap alan Havva hanım iyi örnek oluyor. Kendisi okuduğu gibi, çocuklarına da okumayı teşvik ediyor. Bu gibi velilerin sayasını artırmak için projeler hazırlıyoruz’dedi. Havva Sökmen, Antalya’dan, Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gelin geldiğini, 20 yıldır kütüphaneye abone olarak kitaplar aldığını belirterek, şunları kaydetti:

‘Okumayı çok seviyorum. Bunu çocuklarıma ve komşularımı da aşılıyorum. Çocuklarımın yanı sıra çevremdeki herkese kitap okumayı sevdiriyorum. Kütüphaneden aldığım kitabı temiz kullanarak tüm ailece okuyup iade ediyoruz ve yerine bir başkasını alıyoruz. Hatta bazı komşularımın da kütüphaneye abone olmalarını sağladım. Eşim ve çocuklarımın, beslenmeleri, ütüleri, çamaşırlarını, ders çalışmalarını ihmal etmediğim gibi boş zamanlarımı sürekli kitaplar okuyarak geçiriyorum.’ Kütüphane Müdürü Bingöl, ilçede kadın ve çocuklara okumayı sevdiren Havva Sökmez’e en sevdiği kitabı armağan etti. 

Kaynak: http://www.haberler.com