×

Kütüphaneler Bilgi Kaynağıdır-Gaziantep

Farsçada ev manasına gelen hane ile Arapçada kitaplar manasına gelen kütüb kelimelerinin birleşmesiyle kütüphane kelimesi ortaya çıkmış. İlkokuldan üniversite bitinceye kadar öğrenciler ile öğretmenler, bilimsel ve teknik gelişmeleri takip eden insanların araştırma yaptıkları yer olarak önemli bir bilgi kaynağı kütüphanelerden asla vazgeçemiyoruz.

“Kütüphanelerden sürekli yararlanıyoruz”
Gaziantep İl Halk Kütüphanesi’ne giden öğrenciler ve gençler, ödevlerini yaparak araştırma yaptıkları kütüphanelerden sürekli yararlandıklarını açıkladılar. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olarak ilimizde faaliyet gösteren kütüphaneler başta öğrenciler ve gençler olmak üzere toplumun bütün kesimlerine hitap ediyor. Kütüphaneye abone olarak sürekli kitap alıp okuyan vatandaşların kitap okuma alışkanlığı kazanmasında da kütüphaneler önemli rol oynuyorlar. Gaziantep’teki kütüphanelere giden öğrenciler ve gençler ödevlerini yaparak ders çalışıyorlar. Sınavlara hazırlanan gençlerinde büyük ilgi gösterdiği kütüphanelerde bilgisayar ve internet kullanımının da olması kütüphaneleri daha cazip hale getiriyor.

Enes Pehlivan- 11- öğrenci: “Öğretmenimizin verdiği ödevleri yapmak ve kitap okumak için kütüphaneye geliyorum. Oldukça fazla kaynağın bulunduğu kütüphaneden sürekli yararlanmaya çalışıyorum ama evim kütüphaneye uzak olduğu için haftada 1-2 gün gelebiliyorum. Kütüphanede okuduğum kitaplar derslerde ve sınavlarda başarılı olmamı sağlıyor.”

Burak Mazmahor- 11- öğrenci: “Okulda verilen ödevlerimi kütüphaneye gelerek daha kolay yapıyorum. Okulda veya evde araştırıp bulamadığım bilgileri kütüphanede öğreniyorum. Evimiz kütüphaneye akın olduğu için her gün geliyorum, boş zamanlarımda hikâye kitapları okuyorum.”

Çile Güler- 23- öğrenci: “Sınavlara hazırlanıyorum ve kütüphaneye gelerek hem ders çalışıyorum hem de yeni bilgiler öğreniyorum. Kütüphanede çok çeşitli kitapların yanında internet imkânı da olduğu için yeni şeyler öğreniyorum o nedenle kütüphane bana oldukça faydalı oluyor.”

Ceren Özpay- 10- öğrenci: “Öğretmenimiz araştırma ödevi veriyor bende kütüphaneye gelerek ödevlerimi yapıyorum. Evimiz kütüphaneye yakın olduğu için ödevim olmadığı zamanlarda da kütüphaneye gelerek kitap okuma alışkanlığı kazandım. Kütüphane sayesinde derslerimde oldukça başarılıyım, kütüphanede kitaplardan ve internetten faydalanıyorum.”

Helin Çelik- 10- öğrenci: “Kütüphaneye araştırmalar yapmak için geliyorum, özellikle Atatürk’le ilgili bilgileri araştırıp öğrenmeyi çok seviyorum. Ödevlerimi de yapmak için geldiğim kütüphanenin çok faydasını gördüm.”

Kemal Coşkun- 11- öğrenci: “Öğretmenimin verdiği ödevleri yapmak ve ders çalışmak için kütüphaneye geliyorum. Yaz tatilinde sürekli gelir kitap okurdum ama okullar açıldığı için sadece ödev yapmak için kütüphaneyi kullanıyorum. Kütüphanede ödevlerim dışında trafikle ilgili bilgileri araştırıyorum.”

Ebru Bartan- 21- öğrenci: “Kütüphaneye gelerek ders çalışıyorum ve sınavlara hazırlanıyorum. Çok sayıda kaynak kitabın bulunduğu kütüphaneler sayesinde bilmediğimi konuları öğrenme şansım oluyor. Kütüphanede internet kullanma imkânımız da olduğu için farklı şeyler öğreniyorum.”

Naciye Mermer -24- öğrenci: “KPSS sınavına hazırlanırken kütüphanedeki kitaplardan yararlanıyorum. Evimiz kütüphaneye çok yakın ama evde ders çalışamadığım için kütüphaneye gelmeyi tercih ediyorum. Kütüphanede çok sayıda kaynak var ve bunlardan çok iyi yararlanıyorum.” 

Kaynak: http://www.gaziantephaberler.com