×

Okumaya teşvik için gençleri kütüphaneye üye yapıyorlar

Trabzon İl Halk Kütüphanesi, kitap okumayı özendirmek ve bunu da kütüphanede yapmayı sağlamak amacıyla amatör sporcuları ve üniversite gençliğine yönelik üyelik kampanyası başlattı.Kütüphane yetkilileri, kampanya çerçevesinde hem amatör spor kulüplerini ziyaret ederek, hem de bazı kulüpleri kütüphaneye davet ederek yeni üyelikler yapıyor. Aynı zamanda Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde de çalışma yürüten yetkililer, üniversite gençliğini de kütüphaneye üye yapıyor.

Amatör futbol kulüpleri sporcularının kütüphaneye üye yapılması çalışması kapsamında ilk olarak Trabzon Telekom U15 futbol takımı, İl Halk Kütüphanesini ziyaret etti. Kütüphaneyi gezerek, bilgi alan sporcular kütüphaneye üye oldular.

Takım antrenörü Mustafa Şahin, yaptığı açıklamada, futbolcularının fiziksel gelişimi yanında kişisel gelişimlerinin de önemli olduğunu vurguladı. Şahin, kitap okumanın ve kütüphane kullanımının sporcularının daha da sosyalleşmesinde etkili olacağına olan inancını dile getirdi. İl Halk Kütüphanesi yetkilileri de daha fazla kitap okunması için yıl içerisinde amatör spor kulüplerinin ve üniversite kulüplerinin kapısını çalmaya devam edeceklerini ifade etti. 

Kaynak: http://www.stargundem.com/