×

Silopi’de okul kütüphanesi yenilendi

Silopi Koç İlköğretim Okulu Kütüphanesi sil baştan yenilendi. Yapılan yenileme çalışmalarının ardından 1 personel takviyesi ile kütüphane aktif hale getirildi. Öğrencilerin daha önce kütüphaneden yararlanamadığını ifade eden Koç İlköğretim Okulu Müdürü Nurettin Kaden, yapılan yenileme çalışmalarının ardından kütüphaneden tüm öğrencilerin faydalanmaya başladığını söyledi.

Eğitimde çocuklara kazandırılacak en önemli davranışın kitap okuma alışkanlığını arttırmak olduğunu belirten Müdür Kaden, öğrencilerin en güzel ortamlarda kitap okumalarını sağlamak için kütüphanede yeni düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

Okul Aile Birliği’nin de kütüphaneye katkı sunduğunu kaydeden Kaden, “El birliği ile kütüphanemizi yeniledik. Öğretmen ve öğrencileriz kütüphaneye kitap bağışında bulundu. Biz de 1 personel takviyesi ile kütüphaneyi daha kullanılır hale getirdik. Öğrencilerimiz genellikle teneffüs aralarında kütüphaneye geldiklerini görüyoruz. Buradaki kaynaklardan faydalanmaya çalışıyorlar. Test çözüp, hikaye ve roman okuduklarını görüyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor” şeklinde konuştu. Okulun örnek bir okul kütüphanesine kavuştuğunu ifade eden öğrenci velileri ise yapılan yenileme çalışmalarından büyük memnuniyet duyduklarını belirterek okul yöneticilerine teşekkür ettiler.

Kaynak: http://www.haberciler.com