×

Gezici kütüphane öğrencilerin hizmetinde-Adıyaman

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Belediye başkanı Necip Büyükaslan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, İl Kültür Müdürü Mustafa Ekinci ve kurum amirlerinin katıldığı teslim töreninde Adıyaman İl Halk Kütüphanesine 108 Adet Yetişkin Sandalyesi, 18 Adet Yetişkin Masası, 160 Adet Çocuk Sandalyesi, 20 Adet Çocuk Masası ve 14 Adet Kitaplık rafı alınarak teslim edildi.

2008 yılı SODES projelerinden artan parayla Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 1 Adet Gezici Kütüphane Aracı satın alındığını belirten Sodan, ”alınan gezici kütüphaneyle Adıyaman’ın kırsal yerlerinde yaşayan halkımızda kitapla buluşması sağlanmıştır” dedi. Vali Sodan, şu bilgileri verdi:

”Uzun uğraşların ardından sonunda Adıyaman’a getirilen gezici kütüphane aracı Adıyaman’da 15 mahalle ve semt, kırsal kesimde 20 köy ve kasaba olmak üzere toplamda 35 yerleşim birimine 15 günde bir dönüşümlü olarak hizmet verecek. 1971 yılından beri Adıyaman’da gezici kütüphane olarak hizmet veren aracın, eskimesi ve bu nedenle trafikten men edilmesinin ardından yıllar sonra gezici kütüphane aracına kavuşan Adıyaman’da taşrada yaşayan çocuklarımız da gönüllerince kitap okuyup eğitimlerine güzel bir şekilde devam edecek.”

Kaynak: http://www.memlekethaber.com