×

TEB’in e-kütüphanesi hizmete girdi

Türk Eczacıları Birliği’nin (TEB), üyelerin ve diğer internet kullanıcılarının bilgiye daha kolay erişimini sağlamak amacıyla oluşturduğu e-kütüphane, hizmete girdi.Birlikten yapılan yazılı açıklamada, sistem sayesinde kütüphanelerinde bulunan tüm TEB ve birliğe bağlı il meslek odaları yayınlarına her yerden kolayca ulaşılabileceği belirtildi.

Elektronik kütüphanenin, klasik kütüphanelerde bulunan her türlü materyalin sayısal olarak depolanması ve bunun kullanıcıya elektronik ortamda sunulması olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

”Daha kolay güncellenebilen, daha hızlı oluşturulabilen ve erişimi her yerden mümkün olan elektronik kütüphaneler, kütüphaneleri çağa uygun hale getirmiştir. Birliğimizce de çağa uygun kütüphanecilik hizmeti sunmak için başlatılan çalışmalar tamamlanmış ve üyelerimiz ile birlikte diğer internet kullanıcılarının erişimine açık olacak e-kütüphane sistemi web üzerinden kullanıma açılmıştır. E-kütüphanemize ‘www.e-kutuphane.teb.org.tr’ adresini kullanarak doğrudan erişim sağlanılabilir.

Geliştirilen sistem sayesinde kütüphanemizde bulunan yayınlarımıza her yerden erişim mümkün olacaktır. Tüm yayın ve dokümanlarda farklı arama kriterleri ile kütüphane içerisinden ve internet üzerinden arama yapılabilecektir.

İnsanların ve kurumların tecrübeleri kadar, o tecrübeyi belgeleyen yayınları da önemlidir. Daha da önemlisi, bilginin demokratik paylaşımıdır. E-kütüphanemizi, bu alandaki büyük bir boşluğu dolduracağına olan inancımızla tüm meslektaşlarımızın, sağlık alanının tüm paydaşlarının ve bilgiyi arayan herkesin kullanımına sunuyoruz.” 

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/