×

Kütüphane Tatile Girer mi

Okulların yaz tatiline girmesi ile birlikte yaz tatillerini kitap okuyarak değerlendirmek isteyen Kütahyalı öğrenciler veya kitap okumak isteyen vatandaşlar yaz tatilinde hayal kırıklığına uğradılar. Çünkü Kütahya Merkez’de bulunan ve çok sayıda okuyucunun uğrak yeri olan Vahidpaşa İl Halk Kütüphanesi 01 Haziran Salı gününden beri kitap sayımı nedeniyle okuyucularına hizmet vermiyor. Okuyucular;” Yaz tatili döneminde kütüphane kapalı olur mu? Kütüphane hiç tatile girer mi” şeklinde tepkilerini dile getiriyorlar.

Yaz tatili nedeniyle boş vakitlerini kitap okuyarak değerlendirmek isteyen veya çeşitli kaynaklardan faydalanmak isteyenler kötü bir sürprizle karşılaşıyor. Kötü sürpriz ise Kütahya’nın en büyük kütüphanelerinden biri sayılan Vahidpaşa İl Halk Kütüphanesi yaklaşık bir buçuk aydır okuyucularına kitap sayımı nedeniyle hizmet veremiyor. Kütüphanenin yaklaşık iki ay daha kapalı kalacağını belirten Vahidpaşa Kütüphanesi yetkilileri, kitap sayımı sonuçlanmadan okuyucularına hizmet veremeyeceklerini dile getirdiler. Yaz tatili döneminde Vahidpaşa Kütüphanesinin kapalı olmasına tepki gösteren bazı okuyucu grupları ve öğrenciler ise tepkilerini şöyle dile getirdiler:

“Biz yaz tatilimizi kitap okuyarak geçirmek istiyoruz. Öğrenci olduğumuz için her hafta yeni bir kitap almaya bütçemiz el vermiyor. Biz Vahidpaşa Kütüphanesinden fayadalanıyorduk. Ancak 01 Haziran’dan beri bu kütüphane kapalı ve iki ay daha kapalı kalacakmış. Yani yaz tatili boyunca bu kütüphaneden fayadalanamayacağız. Yetkililerin bu kütüphaneyi biran önce hizmete koymalarını istiyoruz.” şeklinde tepkilerini dile getirdiler. 

Kaynak: http://www.akisgazetesi.com.tr