×

Köy Okuluna Kütüphane-Mardin

Barıştepe İlköğretim Okulu’nda Midyat Genç Kalemler Derneği ve okul yöneticilerinin ortak çalışmasıyla kurulan kütüphanenin açılışı, Dernek Başkanı Fatih Maral, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı M. Zeki Ayyıldız, Barıştepe İlköğretim Okulu Müdürü Serdar Aydın tarafından yapıldı. Dernek Başkanı Fatih Maral, açılışta yaptığı konuşmada, “Amacımız cehalete karşı savaş açmaktır. Biz dernek yöneticileri olarak adımızdan da anlaşılacağı gibi cehalete karşı açmış olduğumuz savaşta gelecek olan genç nesillerimizin kültürlü, milli birlik ve değerlerimize saygılı genç nesiller kazandırmaktır. Yeni bir dernek olmamıza rağmen çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Kitap toplayarak köylerimize yeni kitaplıklar ve kütüphaneler oluşturarak çalışmalarımız sürmektir. Bugün Barıştepe köyünde açmış olduğumuz bu kütüphane de çocuk ve gençlerimiz için bir ışık olacaktır” dedi.

KÖYE KÜTÜPHANE

Midyat Şoförler Odası Başkanı Ayyıldız ise, Barıştepe köyünde yapılan bu anlamlı açılışa yetkililerin davetli olmalarına rağmen katılmamasına tepki göstererek, “Bu kütüphane açılışına davetli olmalarına rağmen katılmamaları çok inciticidir. Eğitim-öğretim her zaman ve her yerde gereklidir. Sadece eğitim-öğretim okulların açık olduğu sürelerde değildir” diye konuştu.

Köy kütüphanesinin açılışına Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Halil Polat, Barıştepe köyü azaları Mehmet Şirin Ürün, İsmail Yavuz, Barıştepe İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Yılmaz Ölmez, Öğretmen Evi Müdürü Engin İş, dernek yöneticileri, okul idarecileri ve vatandaşlar katıldı. 

Kaynak: http://www.diyarbakirsoz.com