×

Dinçer Sezgin’in adı kütüphanede yaşayacak

Merkezi İzmir’de bulunan Köy Çocukları Kütüphaneleri Oluşturma Kültür-Sanat ve Dayanışma Derneğinin Torbalı’ya bağlı Korucuk Köyü’ne kurduğu kütüphanenin açılışı dün yapıldı. 19 Ocak tarihinde hayatını kaybeden Torbalı doğumlu gazeteci-yazar Dinçer Sezgin’in anısına kütüphanenin açılışını eşi Nevzat Süer Sezgin ve dernek başkanı Mesut Tim yaptı. Açılış töreni öncesi Nevzat Süer Sezgin’in arkadaşları ve sevenleri onun hakkındaki duygu ve düşüncelerini yansıtan konuşmalar yaptı. Açılışa sanat dünyasının da ünlü isimleri katıldı. Yönetmen-senarist Deniz Altıok, tiyatro oyuncusu-müzisyen Kamil Erselgin, Müzisyen Halil Özdemir, Yazar-ressam Azime Akbaş Yazıcı, Şair Nevin Konuk, köy muhtarları, dernek yöneticileri ve köy halkı açılışa katılanlar arasında yer aldı.

DİNÇER SEZGİN’İN EŞİ GÖZYAŞLARINA HÂKİM OLAMADI

12 EYLÜL 2006 yılından bu yana faaliyette olan dernek çatısı altında şimdiye kadar 10 köy kütüphanesi kurdu. 11’inci kütüphaneyi Korucuk’a açan derneğe Torbalı Belediyesi ve Korucuk Köyü Muhtarlığı da destek verdi. Kütüphanede yaklaşık 3 bin 500 kitap yer alırken, bunlar yardımseverlerin desteğiyle toplandı. Törende duygulu anlar yaşanırken, Dinçer Sezgin’in eşi Nevzat Süer Sezgin yaptığı konuşmada gözyaşlarına hâkim olamadı. Köy Çocukları Kütüphaneleri Oluşturma, Kültür-Sanat ve Dayanışma Derneği Başkanı Mesut Tim, özellikle Korucuk Köyü’nü seçme amaçlarını açıklayarak, “Rahmetli gazeteci-yazar Dinçer Sezgin’in doğduğu yer olan Torbalı’ya anısını yaşatabilmek için Torbalı’yı seçtik. Korucuk Köyü’ne çevre köylerden taşımalı eğitim yapılması ve nüfusunun yüksek olması nedeniyle korucuk Köyü’nü seçtik. Özellikle Torbalı Belediye Meclis Üyesi Ufuk Yörük de buraya yapılması için tavsiyede bulundu. Korucuk ve çevresindeki köylerde yaşayan gençler ve yetişkinler bu kütüphaneden faydalanabilecek” diye konuştu.

‘DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM’

KORUCUK Köy Muhtarlığı Tüzel Kişiliğine ait olan binada açılan kütüphaneden köyde yaşayan bin 200 kişinin yanı sıra çevresinde bulunan Helvacı, Ormanköy, Dağtekke köylerindeki vatandaşlarda faydalanabilecek. Dernek başkanı Mesut Tim, köy merkezinde kurulan kütüphaneden başta öğrenciler olmak üzere her yaştan vatandaşın yararlanmasını istediklerini söyleyerek, “Böyle bir girişimde bize destek veren, konuyu duyar duymaz ilgilenen ve çözüme kavuşturan herkese derneğimiz adına teşekkür ediyorum” dedi. Tim, derneğin Türkiye genelinde köy ve beldelerde kütüphaneler kurmak için faaliyetlerine devam edeceklerini dile getirdi. 

Kaynak: Köy Çocukları Kütüphaneleri Oluşturma Kültür-Sanat ve Dayanışma Derneği Başkanı Mesut Tim

İletişim:
Adres: 863. Sok. ; No:53/127 Konak/İZMİR

Tel     : 0232 484 72 72
GSM : 0555 585 64 42
Web   : http://www.ataturkcocuklarikutuphanesi.org