×

Artık onların da kütüphanesi var

Türk Henkel’in Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile işbirliği yaparak geliştirdiği ve Anadolu’da ihtiyacı olan okullara kütüphaneler kazandıran “Tursil’in Akıllı Çocukları” projesi 26’inci kütüphanesini Narman Şehit Astsubay Çavuş Soner Özübek Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda açtı.

Tursil’in akıllı çocukları projesiyle bugüne kadar 7 bin çocuğa ulaşan Tursil ve ÇYDD 2010 yılındaki ilk kütüphanesini Narman’da açtı. Türk Henkel, Türkiye’nin ilk toz deterjan markası Tursil ile başlattığı bilinçlendirme kampanyası “Tursil’in Akıllı Çocukları” kapsamında 25’inci kütüphanesinin açılışını dün Narman’da gerçekleştirdi. Narman Şehit Astsubay Çavuş Soner Özübek Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda gerçekleştirilen kütüphane açılış törenine Türk Henkel Çamaşır bakım Ürünleri Pazarlama Müdürü Tolga Ünvar, ÇYDD Genel başkan yardımcısı Nihal Kızıl, ÇYDD Tanıtım İletişim biriminden Nursel Gülter, Narman kaymakamı Alper Tanrısever, Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl, çocukların kitaplara kavuşması için Türkiye’nin her noktasına ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak bireylerin yetişmesine katkı vermek üzere bir çok proje yürüttüklerinin de altını çizen Kızıl, ” Düşünen, araştıran, sorgulayan çağdaş bireylerinde ancak çağdaş ve bilimsel bir eğitimle yetişeceğine inanıyoruz. Eğitimin en temel öğelerinden biride kitap olduğuna göre çocuklarımız için kitaba kolay ulaşabilecekleri kitaplıkların önemi bizim için çok büyük. Bugün Narman’da 26. kütüphaneyi hayata geçir7menin mutluluğunu yaşıyoruz. Dileğimiz proje kapsamında bu yıl sonuna kadar 37 kütüphaneden sonra da projenin uzatılarak işbirliğimizin devam etmesi ve kitap bekleyen daha binlerce çocuğumuza da bu sevinci yaşatabilmemizdir. Bu örnek sosyal sorumluluk projesine katkı veren, emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Daha sonra görüşlerini dile getirmek için kürsüye gelen Türk Henkel Çamaşır Bakın Ürünleri Pazarlama Müdürü Tolga Unvan’da projenin uzatılması için çalışma içerisinde olduklarını belirtti. Erzurum’da olmaktan ve Narman YİBO’ya kütüphane kazandırmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını da söyleyen Unvan, “Her kitap okuyan çocuğu görmek bize şevk veriyor. Ne kadar önemli bir projeye destek verdiğimizin farkına varıyoruz. Tursil’in Akıllı Çocukları projesi ile temel olarak Türkiye’nin her yerinde eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasına destek olmayı ve kitaba ulaşamayan çocuklarımıza hayatlarında büyük bir değişim yaratabilecek kitapları götürmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Narman Kaymakamı Alpar Tanrısever ise Tursil ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin önemli bir hizmete imza attığını belirterek, Sizleri Erzurum’da görmek bizi mutlu etti. Narmanlılar bu desteğinizi hiçbir zaman unutmayacaktır. Tüm çocuklar adına hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmalarının ardından kütüphanenin açılışını yapan katılımcılar çocuklarla birlikte kütüphaneyi gezerek, kitapları incelediler. Kütüphanede bulunan her kitabı okuyacaklarına dair söz veren öğrenciler ise, kitap okumamıza destek veren herkese minnettarız. Kitapların hepsini okuyacağımıza söz veriyoruz” dediler.
Levent AKPINAR
Palandöken

Kaynak : http://www.palandokengazetesi.net