×

Kocaeli’de Ağaçlar Kitap Açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bugün açılacak Kitap Fuarı kapsamında dün sabah yürüyüş yoluna çıkanlar, ağaçlarda asılı kitaplar buldu. Fuarı kent gündeminde tutmak için yaptığı reklam çalışmalarının yanı sıra yürüyüş yoluna kitap asılması vatandaşları şaşırttı. Yaklaşık bin 200 kitabın asıldığı yürüyüş yoluna, sabah erken saatlerde kitaplara bakmaya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, okuyan bir toplum yaratmak için çalıştıklarını söyledi.

Polyanna’yı Aldı

Sabah saat 08.00’de yürüyüş yoluna gelen Karaosmanoğlu, çınarlarda asılı olan kitaplar arasından Polyanna’yı aldı. Etkinliği ve fikri beğendiğini söyleyen Karaosmanoğlu, “Kitap olmadan bir toplumun gelişmesi mümkün değil. Daha çok okumamız lazım. Toplum olarak okuma alışkanlığımız az. Ne yapıp edip bu ilgiyi artırmamız gerek. Hangi türden olursa olsun kitap hayatımızın bir parçası olması lazım. Bu amaçla bu yıl kitap fuarını geliştirmeyi düşündük. Çevre illerden de katılımın olacağı fuarın çok farklı olmasını istedik. Bu amaçla arkadaşlarımız böyle bir etkinliğe imza attılar” dedi.

Espiri Güzel

“Ağaçlar önce çiçek açtı, şimdi kitap veriyor” diyen Karaosmanoğlu, “Güzel bir espri. Arkadaşlarımı kutluyorum. Tüm Kocaeli halkını, hemşerilerimizi, gençlerimizi, kadınlarımızı fuarımıza bekliyoruz. Kitap almalarını ve okumalarını tavsiye ediyorum” dedi. Karaosmanoğlu, ayrıca Uluslararası Fuar Merkezi’nde 12 bin metrekarelik kapalı alanda gerçekleştirilecek fuarın, TÜYAP’ın İstanbul ve İzmir’deki fuarlarının ardından en büyüğü olacağını ve 200 bin ziyaretçi beklediklerini söyledi. 

Kaynak: http://www.kocaelidemokrat.com