×

Halk kütüphaneleri bölge semineri-Denizli

2006 yılından bu yana sürdürülen ve “Çocuk Kütüphaneleri ve Kütüphaneciliği” teması ile başlayan yeni seminer dizisinin ilki olan “Halk Kütüphaneleri 2010 DENİZLİ Bölge Semineri 7-9 Mayıs 2010 tarihlerinde TKD, Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü, KYGM ve Goethe Enstitüsü işbirliği ve Denizli İl Halk Kütüphanesi-TKD Denizli Şubesi Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Denizli’de gerçekleştirilmiştir. Bu seminer dizisinin en önemli açılımı ve farklılığı toplantıya yazar ve yayıncıların da katılımı olmuştur.

Seminerler büyüyerek ve zenginleşerek sürmektedir. Bunda katılımcı ve destekleyici yayıncı ve yazarların büyük katkısı olmuştur. Bundan sonraki aşamada katılımcı kütüphaneci sayısının artırılması planlanmaktadır. İzmir, Manisa, İzmir, Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Uşak, Aydın, Muğla, Burdur, Aksaray, Antalya, Konya, Karaman, Mersin ve Aksaray illerinden gelen halk kütüphanecileri ile birlikte toplam 43 katılımcı ile yapılan bu seminerde “Çocuk Kütüphaneleri ve Kütüphaneciliği” “Çocuk Yayınları ve Yayıncılığı” “Almanya Çocuk Kütüphanelerine İlişkin Gözlemler”, “İzmir Atatürk İl Kütüphanesi Çocuk Bölümü”, “Bilgi Hizmetlerinde Düşünce Özgürlüğü”, “Mesleğimize İlişkin Güncel Sorunlar ve TKD”konularında sunumlar, fotoğraf gösterimleri ve çalıştaylar yapılmıştır.

Seminere KYGM’yi temsilen Genel Müdür Yardımcısı Semra Atınç, TKD adına Genel Başkan Ali Fuat Kartal; Çocuk Edebiyatı yazarları/yayıncıları olarak Mine Soysal, Suzan Geridönmez, Burcu Aktaş, Aslı Tohumcu, Aydın İleri ve Deniz Demirtaş sunumlarıyla katılmışlardır. Seminerde ana destekçiler olan TUDEM ve Günışığı Kitaplığ adına da sunumlar yapılmıştır. Seminer çerçevesinde Denizli İl Halk Kütüphanesi incelenmiş, katılımcılar tarafından kaynak ve hizmetler açısından değerlendirilmiştir. Seminerin üçüncü günü Denizli’nin tarihsel ve kültürel mekanları gezilmiştir. Denizli İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü (Müdür Gönül Konur ve ekibi), organizasyonu büyük bir başarı ile gerçekleştirmişlerdir. Seminer sonunda yapılan değerlendirme ve alınan geri bildirimlerden Seminerin son derece yararlı olduğu ve verimli geçtiği anlaşılmıştır.

Kaynak: Prof. Dr. Bülent YILMAZ