×

Kahvehanelerde “şuurlu atılım”

Şuurlu Öğretmenler Derneği, “Her Kahvehaneye 100 Kitap” adı altında hazırladığı projeyi hayata geçirdi Erzincankapı semtinde iki ayrı kahvehaneye kütüphane kuran ve ardından kitapla donatan Şuurlu Öğretmenler Derneği, bu proje sayesinde, bir ilke de imza atmış oldu. Şuurlu Öğretmenler Derneği Başkanı Erdal Karagül, Erzurum’da bir süre önce faaliyete başlayan derneğin, ilk hizmetini kültür hayatına katkıda bulunarak verdiğini söyledi.

HER KAHVEHANEYE 100 KİTAP

Hazırladıkları “Her Kahvehaneye 100 Kitap” adlı projeyi, Erzincankapı semtindeki kahvehanelerden başlayarak hayata geçirdiklerini anlatan Karagül, “Kahvehanelerimizden birine 150, diğerine de 100 kitap temin ederek, projemizin açılışını yaptık.” dedi. Erzurum’da kahvehane kültürünün eskilere dayanan bir gelenek olduğunu, ancak geçmişte kahvehanelerin şimdi oldukları gibi sadece çay içilen bir mekan olmadığını anlatan Karagül, bu projenin aynı zamanda kahvehaneleri kıraathanelere dönüştürme çabası olduğunu kaydetti. Günümüzde en büyük sorunun, kitap okumamak olduğuna dikkati çeken Erdal Karagül, “Hangi yaş ve hangi kesimden olursa olsun, insanların okumaya ve öğrenmeye ihtiyaçları var. Biz bu ihtiyacın hissedildiği sürece, kahvehanelerimizi kitapla donatarak katkı sunmak istedik.” diye konuştu.

KIRAATHANE DÖNÜŞÜMÜ

Erzincankapı semtinde bulunan iki ayrı kahvehanede, proje çerçevesinde önce kitaplık kurduklarını, ardından temin ettikleri kitapları bu kütüphanelere bağışladıklarını anlatan Şuurlu Öğretmenler Derneği Başkanı Erdal Karagül, kitapla donatılan kahvehane sayısını artırmaya kararlı olduklarını kaydetti. Projeye destek vermek isteyen kişi, kurum ya da kuruluşların, toplumun okuma ve öğrenme ihtiyacını gidermede önemli bir sorumluluğu da yerine getirmiş olacaklarını anlatan Karagül, Erzurum halkının bu çabaya karşı kayıtsız kalmamasını istedi. Karagül, “Halkımızdan beklentimiz, kahvehanelere kurduğumuz kitaplıklara kitap bağışlamaları ve daha çok insanın daha çok bilgiden istifade etmelerini sağlamalıdır. Bu projeyi hayata geçirmemizde bize en büyük desteği veren Sayın Valimize de teşekkür ediyoruz. Çünkü bu projenin hayata geçirilmesi bağlamında bizimle kendisi de ortak bir paydada buluştu. Biz arkamızdaki desteğin daha da artmasını arzuluyoruz. Biz, kahvehanelerimizi sadece bir bardak sıcak suyun içildiği mekanlar olmaktan çıkarıp, okuma, öğrenme ve eğitim merkezi haline getirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: http://www.erzurumgazetesi.com.tr