×

Kadın kütüphaneleri açılıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ‘Kadın Dostu Kütüphaneler’ projesini hayata geçirecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, proje kütüphanelerin kadın okurlar tarafından daha aktif kullanılmasının sağlanması ve kadınlar aracılığıyla toplumun kütüphanelerle buluşmasını amaçlıyor.

Proje kapsamında halk kütüphaneleri çeşitli kişi, kurum ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak, kadınlara yönelik kültürel faaliyetler gerçekleştirecek. Kütüphane Dostu Kadın Kulüpleri oluşturularak, dünyada ve Türkiye’de kültür, sanat, spor gibi farklı alanlarda öne çıkan kadınlarla ilgili etkinlik programları yapılacak ve faaliyetlerde mümkün olduğunca kadın katılımcılara öncelik verilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla sağlanan kadın konulu ya da kadın yönetmenler tarafından çekilen filmler gösterilecek. Panel, konferans, dinleti gibi kültürel etkinliklerle ülke çapında ve bölgesel düzeyde öne çıkan kadınların programlara katılımı sağlanacak. Kadınların ilgi alanlarına giren konulardaki kitaplara ağırlık verilerek, günlük yaşamlarında kullanabilecekleri bilgilere ulaşmalarına katkı sağlanacak.

Bakanlığa bağlı halk kütüphanelerinde kadınlara yönelik düzenlenecek etkinliklerden bazıları şöyle: “Bilgisayar kursu, internet eğitimi, photoshop kursu, diksiyon kursu, dil kursları ve yabancı dil pratik grupları, kadın ve çocuk sağlığı ile ilgili konferanslar, anneler ve çocukları için etkinlik saatleri, etkileşimli ödev yardımı, kitap tartışma grupları ve kulüpleri, yazarların kitaplarını okuduğu etkinlikler, sanatsal sergiler, konserler, kadın girişimcilerin kadınlarla buluşturulması, kadın konulu filmlerin gösterimi, geçici koleksiyonların oluşturularak kadın mahkumlar, kadın hastalar ve huzur evindeki kadınlara yönelik çalışmalar.”

Kaynak: http://kadin.milliyet.com.tr/