×

Kilis’te “Türkiye Okuyor, Okuyan Kazanıyor” Projesi Hayata Geçti – Kilis

Kilis’te SODES kapsamında hazırlanan “Türkiye okuyor, okuyan kazanıyor” projesinde sürekli kitap okuyan 133 kişiye hediyeler verildi. İl Halk Kütüphanesi’ne bağlı Çocuk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen törene Vali Yardımcısı Eren Arslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Celal Kara, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hüseyin Kara, İl Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Hanife Özge Güneş, Kilis Valiliği İl Proje Koordinasyon Merkezi yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Yardımcısı Eren Arslan, GAP eylem planı kapsamında sosyal gelişimin sağlanması yardımcı olmak üzere DPT müsteşarlığı tarafından oluşturulan SODES çerçevesinde “Türkiye okuyor, okuyan kazanıyor” projesi hazırlandığını belirterek, “Kilis’in ihtiyaçlarına yönelik İl Kültür ve Turizm Müdürü l Halk Kütüphanesi tarafından 3 proje sunulmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün himayesinde başlatılan “Türkiye okuyor” kampanyası çerçevesinde toplumda okuma bilinci oluşturarak, kitap okuma alışkanlığını

geliştirmek. “Türkiye okuyor” kampanyası ile bağlantılı olarak okumayı teşvik etmek, Kilis’te okuma oranını artırmak, kültür seviyesini yükseltmek, kitap okuyanları ödüllendirerek halkı kitap okumaya özendirmek amacıyla “Türkiye okuyor, okuyan kazanıyor” projesi bugün hayata geçiyor. İl Halk Kütüphanesi ile Çocuk Kütüphanesi dışında Gezici Kütüphane’den yararlananlar arasında en çok kitap okuyan 133 kişiye kitap ödülü almaya hak kazandılar” dedi.

En çok kitap okuyanlar arasında yer alan İl Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Hanife Özge Güneş’in de olması dikkat çekti. Güneş’e kitap ödülünü Vali Yardımcısı Eren Arslan verdi.

Kaynak: http://www.haberciniz.biz/