×

Gençlere okuma alışkanlığı kazandırılıyor

Çorum İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü yetkilileri Fatih Lisesi öğrencilerine ‘Kütüphane Kullanımı ve Okuma Alışkanlığının Kazandırılması’ konulu konferans verdi. Fatih Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nden Neslihan Günaltay ve Selma Atçı Yıldıran kitap okuma alışkanlığının yararları ve kütüphane kullanımı hakkında öğrencilere bilgi verdi. Konferansın amacının Çorum’daki mevcut kütüphaneleri tanıtmak ve okuma alışkanlığını kazandırmak olduğunu belirten Neslihan Günaltay, özellikle gençlere kütüphane kullanımını öğreterek kütüphanelerden daha verimli yararlanmayı sağlamak olduğunu ifade etti.

Günaltay, konferansın sadece Fatih Lisesi ile sınırlı kalmayacağını, her ay düzenli olarak tüm liselerde devam edeceğini dile getirdi. Okuma alışkanlığının kazanılması hakkında öğrencilere bilgi veren kütüphaneci Neslihan Günaltay, kitap, dergi, makale okumayı, boş vakitleri doldurmak diye adlandırmamak gerektiğini söyledi. Okumayı kişinin bir ihtiyaç olarak görmesi gerektiğini vurgulayan Günaltay, “Okumayı yaşamımızda öyle bir yere koymalıyız ki, sıkıntıya girmeden, zevkle her gün kitap okumamız gerektiği aklımıza gelsin” diye konuştu.

Konuşmasına devam eden Günaltay, “Okuma alışkanlığınızı pekiştirecek hedefler belirleyin. Örneğin haftada bir kitap bitirme ile başlayıp, bunu iki günde bir kitaba kadar indirmeye çalışın. Ayrıca edebiyat, bilim, kültür, mizah… dergilerine abone olun. Nedense ‘okuma alışkanlığı’ denildiğinde hep yanlış bir şekilde ‘kitap okuma alışkanlığı’ akla gelir. Genellikle bunun için söylense bile, sadece dergi okuyan bir insan da okuma alışkanlığını edinmiştir. Bunun için sadece kitaplarla değil, dergi, gazete ve benzeri yayınlarla da düşünce alanımızı genişletmeye çalışın. Gazete satın almak istemiyorsanız bile, internetten güncel olayları takip edin. İlginizi çeken konularda hazırlanmış haberleri bıkmadan okumaya çalışın” dedi.

Kaynak: Çorum İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü