×

Erzurum’da Görme Engelliler İçin Bilgi Merkezi Açıldı

ERZURUM (İHA) – Erzurum’da Valilik ve SYDV ile Beyaz Baston Görmeyenler Derneği’nin birlikte yürütmüş olduğu “Gören El Bilgi Bahçesi 2″ projesi kapsamında oluşturulan Bilgi Merkezi’nin açılışı bugün düzenlenen törenle yapıldı.

Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak ve dernek mensuplarının katıldıkları törende kurdele kesilerek merkezin açılışı yapıldı. Daha sonra Bilgi Merkezi, davetliler tarafından gezilirken Beyaz Baston Görmeyenler Derneği Başkanı Abdurrahim Kocaoğlu, proje kapsamında davetlilere bilgi verdi.

Kocaoğlu, şunları söyledi; “Gören El Bilgi Bahçesi projesi sosyal riski azaltma projeleri kapsamında Valilik ve SYDV ile Beyaz Baston Görmeyenler Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilmiştir. Proje çalışmamızdaki amaç engellilerin iletişim ve toplumsal yaşama katılma gibi faaliyetlerine katkıda bulunmak ve bu süreçte yaşanabilecek problemlere çözümler sunmaktır. Proje kapsamında jaws destekli bilgisayar laboratuarı ve sesli kütüphanelerden oluşan bilgi merkezi kurulmuş olup bu merkezde yüzlerce görme engelliye bilgisayar işletmenliği eğitimi verilmektedir. Ayrıca ilimizde bulunan görme engelliler bu bilgisayar laboratuarı ve sesli kütüphaneden faydalanmaktadırlar.”

Kaynak: http://www.haberciniz.biz/