×

Üniversite kütüphaneleri halka açılıyor

Devlet üniversiteleri ile Bakanlığa bağlı il halk kütüphaneleri arasında iş birliği başlıyor.Ülkemizde halk kütüphanelerinin imkanları oldukça sınırlı. Üniversite kütüphaneleri gibi bilgi kaynaklarına erişim imkanları hızlı değil. Bu sebeple her iki kütüphane arasında işbirliği yapılması planlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, devlet üniversiteleri ile Bakanlığa bağlı il halk kütüphaneleri arasında iş birliği başlatacak.Kültür ve Turizm Bakanlığı`ndan yapılan açıklamaya göre, halk kütüphanelerinin tek başlarına tüm bilgi kaynaklarına erişim imkanı sunamaması sebebiyle, üniversite kütüphaneleri ile Bakanlığa bağlı il halk kütüphaneleri arasında işbirliği sağlanması amacıyla proje başlatıldı.

Proje öncelikle derleme kütüphanesi olmayan illerdeki devlet projeyle, halk ve üniversite kütüphaneleri arasındaki iş birliğinin geliştirilerek yaygınlaştırılması ile bilgiye erişimin artırılması sağlanacak. Araştırmacı niteliğindeki halk kütüphanesi üyelerinin üniversite kütüphanelerinden yararlanması da sağlanırken, proje ile üniversitelere bakanlığın yayınları ücretsiz gönderilecek, araştırmacılar, halk kütüphanesi koleksiyonlarında bulunmayan kaynaklara erişebilecek ve üniversite kütüphanelerinin müracaat ve ödünç verme hizmetlerinden yararlanabilecek.

Kaynak:http://www.tumgazeteler.com/