×

Milli Kütüphane yoksullaşıyor

2.5 milyon kitap, CD, el yazması ve basma eserle Türkiye’nin en büyük kütüphanesi olan Milli Kütüphane, yayın evlerinin yasalara uymaması yüzünden zor günler geçiriyor. Kütüphaneye, Türkiye’de her yıl basılan ortalama 20 bin kitaptan 4-5 bininin ulaştı-rılmadığı öğrenildi. Son 10 yılda piyasaya çıkan kitapların yaklaşık 50 bini kütüphanede yok.

Bu durum ileride araştırmacıların işini zorlaştıracak, aradıkları bir çok eseri bulamayacaklar. Milli Kütüphane’den günde 2 bin kişi yararlanıyor. Lise öğrencileri ise kütüphaneye kabul edilmiyor. Bu durum eleştirilere yol açarken, yetkililer, “Liseli çocukların gidebileceği başka kütüphaneler var. Burası araştırmaya yönelik bir kütüphane” diyerek kendilerini savunuyorlar.

Milli Kütüphane’de yaklaşık 1 milyon 111 bin kitap, 55 bin eski harfli basma eser, yaklaşık 26 bin 300 yazma eser, 1 milyon 178 bin süreli yayın ile 94 bin mikrofiş ve 17 bin 114 mikrofilm bulunuyor. Ayrıca, kütüphanede bir çok harita, atlas, nota, plak, makara, müzik plağı ve CD’ye de ulaşılabiliyor.

Kaynak: http://www.haberlink.com