×

Eve Bağımlılar İçin “Evlere Kitap Kampanyası”

 Genel Müdürlüğümüz eve bağımlı hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden eşit derecede yararlanmalarını sağlamak, bilgi ve kültürlerini, yaratıcı yeteneklerini geliştirmelerine katkıda bulunmak ve bu kişilerin okuma alışkanlıklarını geliştirmek üzere “Eve Teslim Kitap Projesi” hazırlamış ve proje Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Atilla KOÇ ile Ulaştırma Bakanı Sayın Binali YILDIRIM arasında (18.07.2006) imzalanan protokol ile hayata geçirilmiştir.

Proje ilk etapta 20 ilde (Aksaray, Amasya, Balıkesir, Bartın, Batman, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Elazığ, Erzincan, Gaziantep, Isparta, Kırıkkale, Kırşehir, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Uşak) uygulanacaktır.

Ödünç kitap almak isteyen eve bağımlı okuyucu, isteğini telefon, internet veya bir yakını aracılığı ile kütüphaneye bildirecektir. Halk Kütüphanesi yetkililerince PTT görevlisine teslim edilecek kitap, en kısa zamanda okuyucuya ulaştırılacak ve PTT aracılığı ile kitabın tekrar kütüphaneye iadesi sağlanacaktır. Proje kapsamında oluşacak ulaşım giderleri Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce karşılanacaktır.